top of page

Tema: Antikkens Hellas og OL

Temaet for disse ukene har vært Antikkens Hellas, og torsdag i forrige uke hadde vi en god gammeldags OL-dag. Det var viktig for oss hvordan dagen skulle starte. Vi tenkte at vi skulle overraske elevene ved å starte med å bære Alexander den store på tronen i skolegangen, (med en trompet-fanfare) for å «vekke» de litt. Med beskjeden «møt opp i gymsalen» – hva i all verdens riker skjer nå?


Vi ville at elevene skulle få en litt annerledes opplevelse som bryter med hverdagen. Føle på spenning og nysgjerrighet, og dyrke dette til det fulle! Hvem var Alexander den store? Hvorfor feirer vi OL? Dette kan presenteres på mange forskjellige måter!



Det er så viktig å så noen frø, slik at elevene opplever det som gøy, motiverende og spennende å lære om Antikkens Hellas. Det er ikke nok å bare åpne en lærebok – hele miljøet skal preges av Antikkens Hellas. Vi lager togaer, lager vaser og krukker, vi lærer om Pytagoras' læresetning, astrologi og kosmos i musikken, vi danser og spiller teater. Vi mener at barn lærer best når de «gjør» det, og motivasjon, engasjement og lærevillighet er alfa og omega for at barna skal lære!



92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page